4. Rodzinny Rajd Rowerowy „Rower z Aureolą”

wrzesień 12, 2016 Podziel się opinią

11. września 2016 odbył się 4. rajd rowerowy „Rower z Aureolą”. W liczbie ponad 300 osób wyruszyliśmy spod kościoła Farnego i udaliśmy się do Rostkowa, aby na tydzień przed pielgrzymką odwiedzić Stasia Kostkę. Dotarłszy na miejsce wspólnie odmówiliśmy litanię i odwiedziliśmy miejscowy kościół. Po przywitaniu z Panem Jezusem byliśmy gotowi na zabawę. Zespół Takt przygotował dla nas mnóstwo atrakcji – były wspólne tańce, przeciąganie liny, a także coś dla najmłodszych – dmuchany zamek i zjeżdżalnia. W powietrzu można było wyczuć, że tego dnia nastąpi jakieś duże wydarzenie – mnóstwo dzieci, jak i rodziców przestępowało z nogi na nogę, nie mogąc doczekać się oficjalnej informacji. O godzinie 16 ogłoszono wyniki konkursu plastycznego „Gdyby Św. Staszek Kostka żył dziś…” i wręczono nagrody! Mamy nadzieję, że trafiliśmy w gusta! Następnie dzięki Panu Mariuszowi Łyszkowskiemu oraz Wolontariuszom z Dekanatu Przasnyskiego przeprowadzony został quiz z wiedzy o św. Stanisławie Kostce. Wbrew pozorom niektóre pytania sprawiły uczestnikom niemały problem! Na koniec spotkania nastąpił punkt kulminacyjny, który każdego roku budzi w uczestnikach mnóstwo emocji – losowanie roweru! Zaczęliśmy od ostatniej cyfry. 4-letnia Lena jako liczbę jednostek wyciągnęła cyferkę 1, jako liczbę dziesiątek i setek – zera. Dzięki niej główną nagrodę zdobyła Pani, która na liście otrzymała numer 1! Serdecznie gratulujemy! Towarzyszący nam upał nie stanowił dla nas żadnej przeszkody – nawet najmłodsi dawali radę! Mamy nadzieję, że w przyszłym roku spotkamy się w tak samo wspaniałym gronie!