Podróż za jeden uśmiech – finał

Maj 25, 2016 Podziel się opinią

Dzisiejszy finał dwumiesięcznej “Podróży za jeden uśmiech” był bardzo słoneczny, wesoły i pełen uśmiechu. W tej podróży swoje zajęcia miały dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 2. Podróżowali po świecie przyjaźni, świecie w którym każdy może być bohaterem, świecie, w którym nikt nie jest gorszy, nikt nie powinien być smutny i nikt nie powinien być sam. Natomiast uczniowie z “Naszej Szkoły” podróżowali po “bajkowej bibliotece” zaprzyjaźniając się z nowymi osobami, poznając nowe miejsca, ćwicząc nowe umiejętności. Podczas dzisiejszego wspólnego festynu integracyjnego, który przygotowała firma TAKT, na wszystkich czekało wiele niespodzianek, gier i zabaw ruchowych. Dzieci świetnie się ze sobą bawiły przy dźwiękach rytmicznej muzyki. Dużą atrakcją był potężny, dmuchany zamek.

W organizacji wydarzenia bardzo pomocni okazali się wolontariusze MBP – Michał Brus, Patryk Jabłonowski i Gabriel Kublik, którzy swoją obecnością wnieśli dużo ciepła i radości.

Dzisiaj wszyscy przekonaliśmy się, że integracja to ważne słowo.

W czytelni biblioteki głównej przy ul. J.Kilińskiego 2 można podziwiać prace plastyczne wykonane przez uczniów klas II i III Szkoły Podstawowej nr 2. Prace są efektem naszych kwietniowych spotkań pod hasłem “I w bibliotece możesz spotkać bohatera”. Zapraszamy!

Projekt “Biblioteczna Strefa Podróży Małych i Dużych” realizowany we współpracy Miejskiej Biblioteki Pubicznej im. Zofii Nałkowskiej i Fundacji SCALAM

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

LOGOTYOY_together