Konferencja dla wdów, wdowców i osób chorych onkologicznie

Sierpień 31, 2017 Podziel się opinią

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na konferencję skierowaną zwłaszcza do wdów i wdowców, a także osób chorych onkologicznie, która odbędzie się w dniu 02.09.2017r. o godzinie 16.00 w przasnyskiej Farze. Poprowadzi ją ks. prof. Ireneusz Mroczkowski – duchowny, profesor i wykładowca w zakresie teologii moralnej, kierownik Katedry Antropologii i Bioetyki na Wydziale Studiów nad Rodziną Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, profesor teologii moralnej, a w latach 1999-2005 rektor Wyższego Seminarium Duchownego w Płocku, w latach 2006-2013 przewodniczący Stowarzyszenia Teologów Moralistów w Polsce. Przewodniczący Rady Społecznej przy Biskupie Płockim i Rady Wydawniczej.

W planie spotkania przewidziana została przerwa na kawę, a zaraz po niej różaniec oraz Msza Święta, podczas której kazanie wygłosi wspomniany prelegent.