ODJAZDOWY BIBLIOTEKARZ

Maj 19, 2015 Podziel się opinią

Miejska Biblioteka Publiczna organizuje rajd rowerowy dedykowany bibliotekarzom, czytelnikom, pasjonatom książek i rowerów. Pracownicy Biblioteki serdecznie zapraszają:

„W sobotni ranek, południe i wczesne popołudnie proponujemy rajd rowerowy z licznymi atrakcjami.

Sobota może być aktywna, atrakcyjna, rozrywkowa, duchowa – z biblioteką każdy znajdzie coś dla siebie.

Zadbamy tez o pokarm dla ciała!  Zapraszamy!”

Zbiórka o godz. 9.30 na parkingu przed biblioteką.

Na dobry początek bookcrossing (każdy może wybrać książkę dla siebie) wsiadamy na rowery i odwiedzamy wszystkie biblioteki w mieście (Filie 1, 2) Bibliotekę Klasztorną Ojców Pasjonistów (starodruki), Bibliotekę Pedagogiczną. Podziwiamy też uroki naszego miasta rynek i ratusz po rewitalizacji, park miejski z pomnikiem patrona miasta Św. Stanisława Kostki, siłownię w tym też parku na wolnym powietrzu. Po czym wyruszamy w dalszą trasę ul. Królewiecką gdzie biegnie ścieżka rowerowa, dalej aż do Bartnik, a stamtąd kierujemy się do mety naszego rajdu Parku Linowego Gibon. Trasa ok.12 km. Na mecie konkursy literackie, sprawnościowe, poczęstunek. Zakończenie rajdu ok. godz.15.00.

Osoby niepełnoletnie mogą wziąć udział w rajdzie pod opieką osoby dorosłej.

Korzystanie z atrakcji parku linowego możliwe po rozwiązaniu rajdu na własny koszt i własną odpowiedzialność.

Zapisy na rajd w czytelni Miejskiej Biblioteki Publicznej lub telefonicznie pod nr 29 756 49 50 do 26 maja.

plakat