Sportowo-Rekreacyjny Festyn Integracyjny w parafii Chrystusa Zbawiciela w Przasnyszu

Sierpień 16, 2017 Podziel się opinią

W dniu wczorajszym w Parafii Chrystusa Zbawiciela w Przasnyszu odbył się Sportowo-Rekreacyjny Festyn Integracyjny, który zgromadził dużą część mieszkańców naszego miasta. Uczestnicy mogli wziąć udział w licznych dyscyplinach sportowych. Czekał na nich między innymi turniej gry w siatkówkę oraz konkurs oceniający celność rzutów do kosza. Dla najmłodszych przygotowane zostały równie interesujące atrakcje. Dzieci brały udział w konkursach sprawnościowych, tworzyły makietę zagrody św. Franciszka z masy solnej, budowały wieże z drewnianych klocków oraz wiele innych. Młodzież również znalazła coś dla siebie – dwie wolontariuszki zeszłorocznych ŚDM, Agnieszka i Małgosia, poprowadziły naukę tańca, który towarzyszył nam każdego dnia ŚDM w Diecezji! Mianowicie, mowa o Belgijce. Tegoroczni bierzmowani natomiast, przygotowali konkurs wiedzy o parafii i wszystkim, co z nią związane. W sumie Ksiądz Proboszcz Romuald Ciesielski musiał odpowiedzieć na 19 pytań, które nie należały do najłatwiejszych. Na wszystkich gości czekała również loteria fantowa, w której można było wygrać wspaniałe nagrody.

Na zakończenie odbył się koncert zespołu Dekalog, który jak zawsze zachwycił słuchaczy autorskimi piosenkami.

Mamy nadzieję, że za rok znów zobaczymy się w tak fantastycznym gronie, a teraz zapraszamy do obejrzenia galerii.