Wyniki Konkursu o św. Stanisławie Kostce

Lipiec 9, 2018 1 Komentarz

Konkursu „Św. Stanisław Kostka – Ad Maiora Natus Sum – Do większych rzeczy urodzony jestem” – rozstrzygnięty.
Jury powołane przez Komitet Społeczny przy Parafii Rzymskokatolickiej św. Wojciecha w Przasnyszu (parafia chrztu św. Stanisława Kostki) na posiedzeniach w dniach 25 oraz 27 czerwca 2018 r. dokonało przeglądu oraz oceny nadesłanych prac. W skład jury weszli przedstawiciele Komitetu Organizacyjnego wraz z reprezentantami sponsorów konkursu.
Wszystkie otrzymane prace spełniały wymogi formalne. Uczestnicy w pełni wykorzystali możliwości, jakie stwarzał regulamin i wykonali prace we wszystkich dopuszczalnych technikach: prace plastyczne, prezentacje multimedialne, a także formy literackie (wiersze, listy, pamiętnik).
Decyzją jury nie było przyznawania poszczególnych miejsc w rankingu. Prace zostały podzielone na dwie grupy:
– laureaci – autorzy tych wyróżnionych prac zostali zakwalifikowani na pielgrzymkę śladami św. Stanisława Kostki w dniach 19 – 28 lipca 2018 roku
– pozostali – autorzy tych prac otrzymają nagrody rzeczowe. Zostali oni również wpisani na listę rezerwową pielgrzymki.
Każdy uczestnik jest indywidualnie informowany pocztą elektroniczną o wynikach konkursu.
Dziękujemy wszystkim autorom, doceniamy wysiłek włożony w przygotowanie prac. Wierzymy, że jest to dla nich rok ze św. Stanisławem Kostką. Rok, który pozwoli na głębsze poznanie samych siebie, poznanie prawdziwych wartości i dokonanie właściwych wyborów.
Komitet Społeczny składa podziękowania sponsorom:
• Miastu Przasnysz
• Fundacji „Scalam – Prostujemy drogi życia”
• Gminie Czernice Borowe
• Powiatowi Przasnyskiemu
• Gminie Przasnysz

Poniżej przedstawimy niektóre z nadesłanych prac 🙂

1 komentarz

• Andrzej says:

Gratuluję wszystkim uczestnikom konkursu zaangażowania i „powstania z kanapy” i przygotowania prac konkursowych . Jak wiemy wszyscy uczestnicy konkursu zostali nagrodzeni wspaniałą pielgrzymką śladami Św. Stanisław Kostki – Rostkowo – Wiedeń – droga przez Alpy – do Rzymu i Włoch.
    Doświadczenia z tej podróży – bezcenne 🙂
    Podziękowania kieruje również do opiekunów młodzieży, którzy wspierali ich i byli wsparciem 🙂