ZOSTAŃ WOLONTARIUSZEM

Podziel się swoim talentem i zostań naszym wolontariuszem!

Z pewnością znasz kogoś kto angażuje się, jako wolontariusz. Być może była to pomoc w odrabianiu lekcji dzieciom, zbiórka odzieży lub artykułów pierwszej potrzeby, robienie zakupów starszej osobie spoza rodziny, pomoc w szpitalu, tworzenie projektu ulotki czy strony internetowej albo pomoc w organizacji imprezy kulturalnej. Wolontariat to cały wachlarz nieodpłatnych działań na rzecz innych osób lub instytucji a wolontariusz to osoba, która wierzy, że warto pomagać.

Dlaczego warto zostać wolontariuszem?

Coraz więcej osób zauważa korzyści płynące z wolontariatu. Jeżeli jesteś osobą z pasją, jesteś odpowiedzialny/a i potrzebujesz satysfakcji ze swoich działań – wolontariat jest właśnie dla Ciebie. Pracując jako wolontariusz uczysz się współpracować, zyskujesz nowe, cenne na rynku pracy, umiejętności, rozwijasz się w wybranej przez siebie dziedzinie, zdobywasz umiejętności liderskie i organizacyjne, stajesz się bardziej zaradny/a, uczysz się elastyczności w działaniu, rozwijasz swoje umiejętności interpersonalne. Jeżeli dobrze się nad tym zastanowisz, wolontariat może stanowić ważny etap w Twoim życiu. Wolontariuszem możesz zostać w każdym wieku.

Jeżeli masz trochę wolnego czasu, interesuje Cię działanie organizacji pozarządowej od wewnątrz, jeżeli chciałbyś/chciałabyś pomóc w organizacji jakiegoś wydarzenia skontaktuj się z nami.

.

volunteer-1326758_1280