Koncert Zespołu Lumen – 22 października 2014 r.

październik 22, 2014 Podziel się opinią

Zespół Lumen już po raz drugi odwiedził przasnyską Farę. Po Mszy Świętej dziękczynnej za kanonizację Jana Pawła II odbył się niezwykły koncert. Zespół wykonał utwory inspirowane Księgą Psalmów, m.in.: „Panie, Zmiłuj się”, „Będę Cię sławić”, „Sławcie Pana” oraz wiele utworów z opartych na wyborze tekstów z „Dzienniczka Św. Siostry Faustyny”, nie zabrakło również znanej wszystkim „Barki”.

Lumen w niezwykle charyzmatyczny sposób wykonuje muzykę opartą na tekstach religijnych, porywa publiczność i zachęca do wspólnego śpiewu. Muzyka Zespołu porusza serca i łączy pokolenia, jest różnorodna i zawiera wiele gatunków muzycznych – od popu, przez klasykę, gospel, aż po motywy orientalne. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Nazwa zespołu oznacza „światło” i odnosi się do Światłości Bożej. I rzeczywiście… Muzyka zespołu przenosi słuchaczy w świat dobra, piękna i światłości.

Szczególne podziękowania składamy na ręce Księdza Proboszcza Andrzeja Maciejewskiego – pomysłodawcy całego wydarzenia oraz na ręce Księdza Roberta Kępczyńskiego.

Naszym zdaniem przasnyszanom Lumen przypadł do gustu. Sami oceńcie. Zachęcamy do obejrzenia galerii.

SONY DSC