Uroczystości z okazji 5 rocznicy powstania Fundacji

grudzień 21, 2017 Podziel się opinią

Właśnie dziś mija 5 lat od powstania Fundacji. Dokładnie 21 grudnia 2012 roku wydane zostały oficjalne dokumenty założycielskie. Przez ten czas, udało nam się przeprowadzić wiele projektów – od kilku lat finansujemy rekolekcje dla dzieci i młodzieży – był już u nas Pan Maciej Bodasiński, Pan Lech Dokowicz, ks. Przemysław „Kawa” Kawecki oraz Pan Witold Wilk z zespołem; organizujemy spotkania profilaktyczne oraz ewangelizacyjne – gościliśmy m.in. Annę Golędzinowską, Dobromira „Maka” Makowskiego, Frenchmana, Wyrwanych z Niewoli oraz Full Power Spirit; organizujemy koncerty i spektakle teatralne – mieliśmy zaszczyt obejrzeć kilka spektakli teatru „Hagiograf”, posłuchać Luxtorpedy, Arki Noego, 50-osobowego chóru Wiwat, zespołu Lumen oraz zespołu 40 synów i 30 wnuków jeżdżących na 70 osiołkach. Udało nam się współorganizować również wiele wydarzeń cyklicznych, takich jak Bal Wszystkich Świętych, Rodzinne Rajdy Rowerowe, Orszak Trzech Króli czy Parafialne Pikniki Rodzinne. We współpracy z innymi instytucjami pozyskaliśmy fundusze zewnętrzne od Fundacji PZU oraz Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Nawiązaliśmy również współpracę z Fundacją „Solo Dios Basta”. Jednym z największych naszych osiągnięć jest współorganizacja  Światowych Dni Młodzieży w Przasnyszu.

To wszystko nie mogłoby się udać, gdyby nie zaangażowanie Księży Proboszczów, Księży Prefektów oraz Katechetów, otwartość Dyrekcji szkół oraz ogrom pracy włożony przez naszych wspaniałych Wolontariuszy, za co serdecznie Państwu dziękujemy.

Mamy nadzieję, że nasza współpraca w przyszłych latach będzie równie owocna, jak do tej pory.

Poniżej prezentujemy zdjęcia z wczorajszej uroczystości, którą rozpoczęliśmy Mszą Świętą w parafii Świętego Wojciecha.